Bojić dobitnik nagrade za medijski doprinos promociji prava djeteta

Srna
Foto: gs

BANjALUKA- Režiser Denis Bojić dobitnik je specijalne nagrade UNICEF-a koja se dodjeljuje za medijski doprinos promociji i zaštiti prava djeteta.

U obrazloženju žirija UNICEF-a navodi se da se nagrada dodjeljuje zbog snažnog, originalnog, društveno važnog, te upečatljivog autorskog prikaza života djece sa Daunovim sindromom kroz film "Neki novi Brodvej".

Film "Neki novi Brodvej", rađen u produkciji RTRS-a i Daun sindrom centra iz Banjaluke, tematizuje šest mladih ljudi sa Daunovim sindromom koji postaju prvi polaznici glume na ovim prostorima.

Nagrada se dodjeljuje u godini u kojoj UNICEF obilježava 75 godina postojanja, tokom kojih je predano radio na zaštiti prava svakog djeteta, u još jednoj godini trajanja pandemije kovida 19 koja je promijenila stvarnost svih nas i pogodila svaku osobu - posebno djecu.

UNICEF je globalni lider u promociji i zaštiti prava djece u 190 zemalja svijeta, uključujući BiH. Posljednjih gotovo 75 godina ova agencija UN predano radi na zaštiti prava i unapređenju uslova života djece i njihovih porodica.

Fond UN osnovan je u decembru 1946. godine s ciljem da se prevaziđu prepreke koje siromaštvo, nasilje, bolest i diskriminacija prouzrokuju na putu razvoja djeteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana