Ogorčeni radnici “Unisa” poručili nadležnima: Nećemo odustati od naših prava

M. L.
Ogorčeni radnici “Unisa” poručili nadležnima: Nećemo odustati od naših prava

DERVENTA - Znali smo se izboriti za našu Republiku Srpsku u ratu, izborićemo se i za svoja prava u “Unisu” makar protestovali pred zgradom Vlade RS, poručili su radnici derventske Fabrike cijevi u stečaju nakon jučerašnjeg sastanka.

Nakon što su prije desetak dana uputili otvoreno pismo premijeru Srpske Radovanu Viškoviću, ministru rada i boračko-invalidske zaštite RS Dušku Milunoviću i šefu Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini RS Igoru Žuniću, bivši radnici “Unisa” još čekaju konkretan potez nadležnih kako bi bili obuhvaćeni programom socijalnog zbrinjavanja.

- Predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva RS Tane Peulić je sa predstavnicima nadležnih ministarstava sačinio dopis koji je upućen u Vladu i koji bi u četvrtak trebalo da bude pred ministrima  - rekla je za “Glas Srpske” predstavnica povjerilaca iz reda radnika “Unisa” Radoslava Milanković.

Dodala je da su radnici očekivali da će njihov problem prošle sedmice biti pred Vladom, te da su izgubili sve nade.

- Ogorčeni smo jer naši problemi traju godinama. Stav radnika je da, ukoliko sad u četvrtak ne riješe naš problem, organizujemo proteste pred zgradom Vlade - dodala je ona.

Uvezivanje radnog staža čeka 114 radnika “Unisa”, od kojih 12 odavno ima uslove za penziju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana