Održano veče sjećanja na lik i djelo Željka Smolića Smole

Srna
Održano veče sjećanja na lik i djelo Željka Smolića Smole

PRNjAVOR - Čitanjem poezije i izložbom slika u Prnjavoru je održano veče sjećanja na lik i djelo književnika Željka Smolića Smole, od čije je tragične smrti prošlo 26 godina.

Predsjednik Udruženja pisaca zavičaja Prnjavor Dragana Simić kaže da se Smolić za života isticao u mnogim oblastima stvaralaštva - pjesništvu, književnosti, slikarstvu, bio je dugogodišnji saradnik i pokretač omladinske emisije "Pomak" u programu Radio Prnjavora, a radio je i u dječijem programu RTRS-a.

-Bio je to čovjek pun pozitivne energije, život mu se svodio na zabavu i uveseljavanje drugih. Mi koji smo ga poznavali večeras smo se prisjetili dana provedenih u zajedničkom društvu, a prikazane su i brojne video-poruke koje su nam poslali njegovi prijatelji iz inostranstva - rekla je Simićeva.

Posjetiocima je predstavljeno i njegovih pet knjiga, od čega četiri za djecu.

-Smola je imao neki svoj svijet, likovi su mu bili imaginarni i čitaoci ih doživljavaju na različite načine, a djeca su večeras u skladu sa svojim shvatanjima izvela neke od njegovih recitacija - rekla je Simićeva.

Izložba koja sadrži neke od njegovih fotografija i radova biće otvorena za posjetioce u narednih 15 dana.

Smolić je kao član Udruženja književnika Republike Srpske objavio zbirke pjesama za djecu - "Razvezivanje pupka", "Vilenjaci i pokvarenjaci", "Nemoguća dostignuća" i "Zlatni rez" , a u proznom stvaralaštvu predstavio se romanom za odrasle "Bal nemirne reke".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana