Održana treća međunarodna smotra dječijeg folklora u Novom Gradu

Srna
Održana treća međunarodna smotra dječijeg folklora u Novom Gradu

NOVI GRAD - U Novom Gradu večeras je održana 3. međunarodna smotra dječijeg folklora „Veseli koračići“, a nastupilo je 250 članova sedam kulturno-umjetničkih društava.

U sportskoj dvorani nastupila su kulturno-umjetnička društva „Branko Radičević“ Beč, „Oplenac“ Topola, „Mladost“ Bač, „Veselin Masleša“ Banjaluka, „Kolovit“ Gradiška, „Jajce“ i „Una“ Novi Grad.

Predsjednik Zajednice srpskih klubova u Beču Luka Marković kaže da je veoma značajna saradnja srpskih kulturno-umjetničkih društava.

-Nama je to veoma važno. To je saradnja sa našom maticom - rekao je Marković.

Umjetnički rukovodilac KUD-a „Branko Radičević“ Beč Borislav Kapetanović kaže da saradnja sa novogradskim kulturno-umjetničkim društvom traje godinama. „Treći put smo u Novom Gradu. Radujemo se i svaki put ćemo se odazvati“, rekao je Kapetanović.

Koreograf KUD-a „Una“ Siniša Jovanić rekao je da je dječija smotra folklora prvi put održana 2018. godine.

-Ideja je bila da se smotra održava povodom vaskršnjih praznika. Nakon dvije godine pauze ponovo smo se okupili. Nadamo se da će ova manifestacija svake godine okupljati sve više učesnika - istakao je Jovanić.

Načelnik opštine Miroslav Drljača smatra da je ovo veoma značajna manifestacija za Novi Grad.

-Večeras se okupilo sedam kulturno-umjetničkih društava, 250 učesnika. Nakon dvije godine pauze svakako da vlada veliko interesovanje i učesnika i publike - istakao je Drljača.

Direktor Kulturno-obrazovnog centra Novi Grad Dražen Babić rekao je da je manifestacija organizovana uz podršku opštine Novi Grad.

-Nadamo se da će ovo lijepo druženje imati za rezultat širenje naše kulture i tradicije - naveo je Babić.

Učesnici iz inostranstva u Novi Grad su doputovali juče, a smješteni su kod svojih vršnjaka iz KUD-a „Una“ Novi Grad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana