Održana svečana sjednica Skupštine grada Trebinja

Srna
Foto: Srna

TREBINjE - U Kulturnom centru Trebinje danas je održana svečana sjednica Skupštine grada, povodom krsne slave grada i Sabornog hrama - Preobraženja Gospodnjeg.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je na svečanosti da se ovaj grad preobražava na bolje, nezaustavljivo napreduje, te da je ponosan što je na čelu grada u vremenu kada on doživljava svoj najveći preobražaj.

On je čestitao krsnu slavu Grada i Sabornog hrama – Sveto Preobraženje Gospodnje istakavši da je ovaj dan najsvečaniji dan koji se sa nestrpljenjem čeka tokom cijele godine, ali i dan kada se ocjenjuje sve ono što je urađeno tokom protekle godine.

"Naš grad ne da se preobražava na bolje iz godine u godinu, već iz dana u dan. Zato sam ponosan što sam na čelu grada u vremenu kada on doživljava svoj najveći preobražaj i što brojnim projektima osiguravamo sigurnu budućnost našoj djeci. Iza nas je dosta urađenih projekata, kako kapitalnih, tako i onih iz oblasti socijalne politike", rekao je Ćurić.

On je istakao da je narednim mjesecima predstoji dosta aktivnosti, a počeće i izgradnja istorijskih projekata koji će u potpunosti promijeniti sliku grada, stvarajući tako od Trebinja regionalni centar ovog dijela Balkanskog poluostrva.

"Ako vam samo kažem da je Srbija već obezbijedila oko 100.000.000 evra za izgradnju aerodroma u Taleži, a da je Vlada Srpske predvidjela sredstva za izgradnju novog kliničkog centra – dovoljno je da shvatite o kakvim investicijama se radi", rekao je Ćurić.

On je dodao da će do kraja godine početi i izgradnja prve slobodne zone, koja će omogućiti nova radna mjesta u realnom sektoru, te da je nedavno sa najvećim investitorom u Hercegovovini Rodoljubom Draškovićem dogovoren novi investicioni ciklus vrijedan stotine miliona KM.

"Trebinje je najveće gradilište u Republici Srpskoj, u kome se svake godine izgradi oko 1.000 stanova. Uz podršku vlada Srpske i Srbije, od Trebinja stvaramo najpoželjniji mali grad na Balkanu. To je velika obaveza, ali i velika čast", rekao je Ćurić.

On je dodao da je po prvi put u Trebinju na kraju prošle godine prosječna plata iznosila više od 1.000 KM, te da podaci pokazuju da primanja građana Trebinja nastavljaju da rastu.

"Najvažnije nam je da mladi ljudi ovdje ostaju i da u Trebinju grade svoju karijeru. Iz tog razloga Grad je obezbijedio uslove da svi svršeni studenti dobiju priliku za odrađivanje pripravničkog staža i da za taj rad budu plaćeni neto platom od 600 KM", rekao je Ćurić.

On je podsjetio da je u julu Trebinje ostvarilo 15.000 noćenja – najviše u istoriji turističkog prometa Trebinja.

"Traži se krevet više svakog dana i u ovom trenutku je skoro nemoguće pronaći smještaj u našem gradu. To govori mnogo o nama – da gostima imamo šta da pokažemo, da smo dobri domaćini i da izgradnjom novih sadržaja sve više pariramo jakoj konkurenciji u okruženju", istakao je Ćurić.

On je poručio da Trebinje nezaustavljivo ide naprijed, te da je na njemu i njegovim saradnicima odgovornost za razvoj Trebinja.

"Samo kao tim možemo da uspijemo u realizaciji svega onoga što smo zamislili. Tim je ono što nas vodi do uspjeha i zato pozivam sve Trebinjke i Trebinjce da budemo jedan veliki tim i jedna velika porodica kojoj je Trebinje na prvom mjestu u svakom pogledu", istakao je Ćurić.

Današnjom svečanom sjednicom predsjedavao je predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak, a osim rukovodstva grada Trebinja, prisustvovali su Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, generalni direktor "Elektroprivrede Republike Srpske" Luka Petrović, princ Filip Karađorđević sa suprugom, narodni poslanici, načelnici istočnohercegovačkih opština i brojni gosti iz javnog, političkog života Trebinja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana