Održana svečana akademija povodom 90 godina FK Mladost iz Kotor Varoša

Srna
Održana svečana akademija povodom 90 godina FK Mladost iz Kotor Varoša

Kotor Varoš - Povodom 90 godina postojanja i kontinuiranog rada Fudbalskog kluba /FK/ "Mladost" večeras je u Kotor Varošu održana svečana akademija, na kojoj su uručene zahvalnice i plakete pojedincima i institucijama zaslužnim za uspjehe kluba.

Za postignute rezultate i dugogodišnji doprinos u razvoju i unapređenju fudbala u opštini Kotor Varoš načelnik opštine Zdenko Sakan je uručio plakete predstavnicima Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Fudbalskog saveza Republike Srpske, zatim bivšim igračima kluba Ferhatu Bajraktareviću, Mahmutu Fifiću, Marku Bjelobrku, Šefku Fifiću, Aleksi Vučanoviću, Damiru Varošiću, i sadašnjem kapitenu Igoru Vučenoviću.


Zahvalnice za nesebičan doprinos i pruženu podršku u radu FK "Mladost" i postizanju sportskih rezultata dobili su područni Fudbalski savez Banjaluka, opština Kotor Varoš, Centar za kulturu, sport i informisanje, novinar Nebojša Šebić i Duško Kerezović, autor publikacije "90 godina ponosa i tradicije", koja govori o razvoju "Mladosti" od 1926. godine do danas, a promovisana je večeras u prisustvu brojnih sportskih radnika.

Pozdravljajući goste u kotorvaroškoj kino-sali, načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je istakao dvije vrijednosti koje se vezuju za FK "Mladost".

"Jedna je ljubav koja je pružena prema svima onima koji su došli u Kotor Varoš u potrazi za egzistencijom, kako bi prezentovali svoje fudbalsko umijeće. A druga je što su rivali sa mnogo uvažavanja dolazili u Kotor Varoš na mečeve protiv žMladostiž i taj respekt je stvaran godinama", poručio je Sakan.

Predsjednik kluba Rajko Ponorac je povodom obilježavanja jubileja u prvi plan stavio nemjerljiv doprinos "Mladosti" u popularizaciji sporta.

"Klub je rastao i egzistirao u teškim vremenima, ali je njegovo postojanje bio podsticaj za mlade naraštaje da se bave fudbalom, sportom i sportskim aktivnostima", dodao je Ponorac.

Član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske Predrag Zgonjanin je predsjedniku "Mladosti" Rajku Ponorcu uručio zlatnu plaketu povodom devet decenija bogate istorije kluba.

U okviru obilježavanja jubileja u toku naredne godine svečano će biti otvoren Trg Miljana Miljanića, legendarnog fudbalskog trenera, koji se nalazi ispred stadiona na kojem igra "Mladost", a planirano je i odigravanje prijateljskih utakmica sa rivalima iz okruženja, čime bi se na dostojanstven način obilježilo višedecenijsko trajanje izuzetno popularnog sportskog kolektiva u Kotor Varošu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana