Održana radionica “Veterani i mladi”

Srna
Održana radionica “Veterani i mladi”

PRIJEDOR - Udruženje za podršku ratnim veteranima, porodicama i žrtvama rata “Pravi požar” iz Dervente organizovalo je večeras u Prijedoru radionicu pod nazivom “Veterani i mladi”.

Predsjednik Udruženja Spasoja Kulaga pojasnio je da je radionica dio programa “Konstruktivna upotreba veteranskog iskustva” Centra za ratnu traumu iz Novog Sada.

“Zašto veterani i mladi? Mislimo da ljudi koji su proživjeli određena iskustva u ratu imaju šta da pričaju mladima o tim dešavanjima, da na drugačiji, kritički način pričamo o ratu i radimo na izgradnji mira u ovoj našoj regiji, ali i BiH i šire”, izjavio je Kulaga novinarima u Prijedoru.

On je istakao da projekat ima podršku Međunarodne organizacije za migracije i finansijsku podršku USAID-a.

Udruženje za podršku ratnim veteranima, porodicama i žrtvama rata “Pravi požar” iz Dervente osnovali su ratni veterani sa područja Dervente, Broda i okolnih mjesta 2011. godine.

“Do sada smo realizovali više od 90 radionica širom BiH sa različitim grupacijama, a već treći put smo u Prijedoru gdje su mladi veoma zainteresovani da kroz ove naše radionice dobiju direktne odgovore na pitanja koja se odnose na ono što su neki članovi porodice doživjeli tokom ratnih dešavanja”, rekao je Kulaga.

Medina Ramić iz Omladinskog savjeta grada Prijedora, jedna od učesnica radionice, izjavila je da su mladi zainteresovani za ono što se dešavalo u prošlosti i da žele da razgovaraju sa veteranima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana