Održana humanitarna priredba u Kulturnom centru Pale

Srna
Održana humanitarna priredba u Kulturnom centru Pale

Pale - Omladinski klub Opštinske organizacije Crvenog krsta Pale organizovao je večeras u Kulturnom centru Pale humanitarnu priredbu, a prikupljena sredstva namijenjena su za kampanju borbe protiv nasilja nad ženama i za tradicionalnu akciju "Paketići za ljepši osmjeh".

Volonter Crvenog krsta Pale Sofija Tovarović istakla je da je večerašnja priredba organizovana povodom "Šesnaest dana aktivizma" tokom kojih se obilježava Dan borbe protiv side, Dan borbe protiv nasilja nad ženama i Dan volontera.


Ona je naglasila da je priredba humanitarnog karaktera i da je organizuju već drugu godinu, kao i da se nada da će prerasti u tradicionalnu manifestaciju.

Tovarovićeva je istakla da je dio sredstava, prikupljenih večeras od prodaje karata koje su koštale dvije KM i od dobrovoljnih priloga, namijenjen za kampanju borbe protiv nasilja nad ženama jer je, prema statističkim podacima, svaka treća žena u BiH izložena nasilju u porodici.

Ona je navela da Omladinski klub Crvenog krsta Pale svake godine za Novu godinu podijeli oko 120 paketića djeci iz socijalno ugroženih porodica, pa će tako i ove godine obradovati mališane.

Prema njenim riječima, dio sredstava sa večerašnje humanitarne priredbe biće izdvojen za paketiće, a postavljeni su i štandovi u tržnim centrima i marketima na Palama, gdje građani mogu da ostave slatkiše i igračke.

Tovarovićeva je naglasila da Omladinski klub Opštinske organizacije Crvenog krsta Pale ima dobru saradnju i sa opštinom Pale.

Na večerašnjoj humanitarnoj priredbi učestvovali su bend "Padrino", plesni klub "Orion", Kulturno-umjetničko društvo "Romanijska luča" sa Sokoca, hor Filozofskog fakulteta i umjetnici Anđela Sefer, Rastko Petrović i Slaviša Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana