Održana ekološka akcija u Modriči

Srna
Održana ekološka akcija u Modriči

Modriča - U naselju Modriča Tri danas je održana volonterska ekološka akcija pod nazivom "Uljepšajmo Trojku", u kojoj je uklonjen otpad sa glavnih ulica i uređeno 20 dunuma zelene površine u ovoj modričkoj gradskoj mjesnoj zajednici.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Boro Bjelić rekao je da je u akciji, koja je održana četvrti put povodom Dana planete Zemlje, 22. aprila, učestvovalo 50 volontera, mještana Modriče Tri.


"Prikupljeno je 20 vreća krupnog otpada ilegalno odlaganog u naselju, pokošena trava uz centralne saobraćajnice i u krugu administrativno-sportskog centra, te uređen teren za odbojku na pijesku", izjavio je Srni Bjelić.

Učenici osnovnih i srednjih škola bili su najbrojniji učesnici ove akcije, čiji je cilj, osim uređenja životnog prostora, podizanje ekološke svijesti i stvaranje navika zaštite životne sredine.

Modriča Tri je novo naselje, nastalo nakon završetka proteklog odbrambeno-otadžbinskiog rata.

Naselje ima 600 domaćinstava sa više 2.500 stanovnika, lica izbjeglih iz više od 20 opština bivše Jugoslavije.

U naselju je izgrađena elektro i vodovodna mreža, uređen administrativni centar sa sportskim poligonima, izgrađena sekundarna kanalizaciona mreža.

"U toku je priključivanje domaćinstava na kanalizacionu mrežu, nakon čega će početi asfaltiranje ulica, čija je ukupna dužina 12.000 metara", rekao je Bjelić.

Akciju, koja je završena zajedničkim ručkom volontera i rukovodstva Mjesne zajednice, podržala je lokalna uprava Modriče i donatori - privrednici sa prostora Modriče Tri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana