Održana 4. mala gitarijada u Brodu

Srna
Foto: Srna

BROD- Članovi Udruženja "Ljubitelji škole gitare" iz Broda održali su večeras koncert u Gradskom parku na kojoj su mladi muzičari obradovali sugrađane raznovrsnim repertoarom savremenih hitova i strane muzike.

Predsjednik Udruženja ljubitelji škole gitare u Brodu Stjepan Škvorc rekao je novinarima da su impresije fantastične jer djeca iz dana u dan nadograđuju svoja sviračka umijeća, promovišu Udruženje, ali i opštinu Brod.

- Srce mi je puno, djeca ne odustaju, vlada entuzijazam i želja za sviranjem kod svih 30-ak naših članova. Ovakve svirke nema u našem okruženju, nemaju ni veći gradovi i smatram da je to naš veliki rezultat. Ponosni smo na ovo što radimo - istakao je Škvorc.

Desetogodišnji Justin Ponjević kaže da nije jednostavno svirati pred mnogobrojnom publikom, ali, to je ono što bezgranično vole.

- Gitaru sviram jednu godinu. Pored najdraže klasične muzike, mnogo volim pjesme `Bijelog dugmeta`, `Van Goga` i Miladina Šobića. Ovo mi je prvi nastup i nije baš jednostavno. Jednostavnije je svirati nego izaći na binu i stati pred ovoliko publike - dodao je on.

Ovogodišnja Četvrta mala gitarijada, čiji je cilj predstavljanje Udruženja, mladih muzičara i njihovih dostignuća, imala je i humanitarni karakter jer su prikupljana sredstva za pomoć sugrađaninu Marinku Čelaru koji je prije nekoliko godina doživio tešku saobraćajnu nesreću. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana