Održan Treći dječiji festival folklora

Srna
Održan Treći dječiji festival folklora

Gradiška - U Kulturnom centru u Gradišci večeras je održan Treći dječiji festival folklora na kojem je nastupilo 250 djece.

Festival pod nazivom "Ajte djeco sa svih strana kolo kolovito zaigrati sa nama" organizovalo je Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ "Kolovit" iz Gradiška.


Osim domaćina, nastupili su Ansambl narodnih igara i pjesama "Veselin Masleša" iz Banjaluke, Kulturno-umjetnička društva "Boško Vujadin" iz Istočnog Sarajeva, "Piskavica", zatim "Dukati" Laminci i Folklorna sekcija "Una" Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" iz Kozarske Dubice.

Predsjednik KUD-a "Kolovit" Mirko Borjanović rekao je da se "Kolovit" pred 500 posjetilaca predstavio igrama iz Sarajevskog polja, Podrinja i dječijim igrama iz Srbije, koje su izvodile predškolska i dječija grupa, dječiji ansambl i folklorna sekcija ovog društva iz Turjaka.

Borjanović je istakao da nakon ovog festivala prvi ansambl "Kolovita" putuje na kraću turneju u Beč, a pripremni ansambl u maju će nastupati u Smederevu. Nakon toga prvi ansambl ponovo će putovati u Beč, na takmičarsku smotru Evropskog folklora dijaspore.

Kulturno-umjetničko društvo "Kolovit" iz Gradiške ima 370 aktivnih članova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana