Održan Memorijalni šahovski turnir i "Zvornički kotlić"

Srna
Održan Memorijalni šahovski turnir i "Zvornički kotlić"

ZVORNIK - U Zvorniku se danas u okviru manifestacije "Zvorničko ljeto" održava Memorijalni šahovski turnir i takmičenje u kuvanju najbolje riblje čorbe.

Na takmičenje u kuvanju najbolje riblje čorbe pod nazivom "Zvornički kotlić" prijavljeno je 35 ekipa iz Malog Zvornika, Zvornika, Donjeg Žabara, Valjeva, Kalesije, Živinica, kao i drugih okolnih opština koje gravitiraju Zvorniku.

Predstavnik Ribočuvarske službe Sportskog ribolovnog udruženja "Bistro" iz Zvornika Marko Mimić rekao je novinarima da je ovogodišnji "Zvornički kotlić", najmasovnije takmičenje te da je za prvo mjesto nagrada 300, drugo 200 i treće mjesto 100 KM.

"Zajedno smo sa Lovačkim udruženjem žVukovi sa Drinež spojili takmičenje tako da imamo dvije kategorije, odnosno takmičenje u spremanju riblje čorbe i gulaša na lovački način", rekao je Mimić.

On je dodao će svi učesnici dobiti zahvalnice i majice i podsjetio da Sportsko ribolovno udruženje "Bistro" već 22 godine organizuje "Zvornički kotlić", koji se održava na Gradskoj plaži u Zvorniku.

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Miloš Tomić istakao je da je ovo dobra promocija Drine i Zvornika jer su učesnici iz Federaciije BiH, Republike Srpske i Srbije, te da će Gradska uprava, kao pokrovitelj, učiniti sve da manifestacija bude još masovnija.

Za Memorijalni šahovski turnir "Boro Vukajlović", u organizaciji Šahovskog kluba "Drina", prijavila su se 34 učesnika iz Ljubovije, Bratunca, Malog Zvornika, Loznice, Lešnice i Zvornika.

Simbolično, prvi potez na turniru povukao je gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović, koji je rekao da se ovim turnirom čuva sjećanje na Boru Vukajlovića i dodao da su svi učesnici pobjednici turnira.

Predsjedik Šahovskog kluba "Drina" Vlado Mičić rekao je novinarima da se Memorijalni turnir organizuje u čast nekadašnjeg predsjednika kluba Bore Vukajlovića, koji je bio najbolji zvornički šahista, a poginuo je u Odbrambeno-otadžbinskom ratu 1992. godine.

"Na ovaj način sjećamo se Bore, poklanjamo se njegovim sjenima i čuvamo uspomene na njega", rekao je Mičić i dodao da je održavanje turnira pomogla Gradska uprava.

On je naveo da se na turniru igra devet kola po švajcarskom sistemu, a među prijavljenima ima majstora i majstorskih kandidata.

Prema programu "Zvorničkog ljeta", večeras će na Gradskoj plaži biti održana di-džej žurka "Balkan šou", dok će sutra Anđela Ignjatović - Breskvica održati koncert na Gradskoj plaži.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana