Održan koncert za pomoć u opremanju učionica specijalnih odjeljenja u Bijeljini

Srna
Održan koncert za pomoć u opremanju učionica specijalnih odjeljenja u Bijeljini

Bijeljina - Učenici Gimnazije "Filip Višnjić" u Bijeljini organizovali su humanitarno veče za nastavak opremanja učionica za djecu sa posebnim potrebama u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić".

Humanitarnom koncertu pod nazivom "Pokaži šta znaš - Veče filmske muzike", koji je održan u Centru za kulturu "Semberija", odazvali su se brojni sugrađani koji su plativši ulaznicu od tri KM dali svoj doprinos ovoj aktivnosti.


Učenica četvrtog razreda Gimnazije Nataša Mitrović rekla je da je ovo nastavak realizacije njihovog projekta "Kult-Fest" u okviru kojeg je prije nekoliko mjeseci organizovana i humanitarna žurka da bi se prikupilo dovoljno prihoda za opremanje učionica za specijalna odjeljenja u bijeljinskoj osnovnoj školi.

Učenica trećeg razreda bijeljinske Gimnazije Miahela Bojić rekla je da je večerašnji koncert jedan u nizu koncerata koje, najmanje jednom godišnje, organizuje Gimnazija "Filip Višnjić".

"Večeras su nam se pridružili i učenici Muzičke škole žStevan Stojanović Mokranjacž i bijeljinske Medicinske škole", rekla je novinarima Bojićeva, koja je i predsjednik Savjeta učenika bijeljinske Gimnazije.

Ona je istakla da su građani navikli da Gimanizija organizuje ovakve koncerte i da za večerašnji nije bila potrebna velika promocija da bi on bio uspješan i okupio veliki broj sugrađana.

Bojićeva je rekla da su gimnazijalci odlučili da ove godine u ovu humanitarnu aktivnost uključe i djecu iz Osnovne škole "Vuk Karadžić" da bi i oni krenuli putem humanosti.

U četiri specijalna odjeljenja Osnovne škole "Vuk Karadžić" nastavu pohađa 25 učenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana