Održan koncert za liječenje petogodišnjeg Stojana Radeke

Srna
Održan koncert za liječenje petogodišnjeg Stojana Radeke

Bratunac - U Bratuncu je večeras održan humanitarni koncert za pomoć u liječenju petogodišnjeg Stojana Radeke iz Stare Pazove koji boluje od leukemije, a kome je za transplantaciju koštane srži u Njemačkoj potrebno 300.000 evra.

Jedini donor čija koštana srž odgovara Stojanu je njegov dvogodišnji brat, a porodica je do sada, zahvaljujući humanim ljudima, prikupila oko 40.000 evra.

Za večerašnji koncert nisu naplaćivane ulaznice, već su posjetioci davali dobrovoljni prilog, a u punoj bioskopskoj sali nastupile su tri folklorne sekcije Srpskog kulturno-umjetničkog društva "Sveti despot Stefan Lazarević" i mladi guslar Drago Maksimović iz Srebrenice, te dječiji hor "Balalajka" iz Bratunca koji izvodi ruske pjesme, duet Ivana i Đorđe i folklorni ansambl bratunačkog Srpskog dobrotvornog i kulturno-umjetničkog društva "Sveti Vasilije Veliki".

Humanitarni koncert i akciju prikupljanja pomoći u Bratuncu pokrenuli su članovi porodice Stojanove majke, koja je porijeklom iz ovog mjesta, a podršku su dali bratunački Dom kulture, te kulturno-umjetnička društva iz Srebrenice i Bratunca.

Osim novca prikupljenog na večerašnjem koncertu u bratunačkom Domu kulture, novčanu pomoć za liječenje petogodišnjeg Stojana najavili su i Tehnički remont i još neke firme iz Bratunca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana