Održan drugi godišnji koncert gradskog KUD-a "Una" Kozarska Dubica

Srna
Foto: Srna

Drugi godišnji koncert Gradskog kulturno-umjetničkog društva /KUD/ "Una", na kome su publici predstavljene nove koreografije, održan je u sportskoj dvorani u Kozarskoj Dubici.


Predsjednik KUD-a Dajana Popović istakla je da godišnji koncert predstavlja krunu rada u kalendarskoj godini, te da ovo društvo trenutno broji 230 članova, a od ovog mjeseca ima i rekreativnu grupu.

 

Koreograf Miroslav Lajić rekao je da na koncertu nastupaju članovi od četiri do 30 godina starosti i da su publiku spremili igre iz Srbije.

 

Sa dječijim grupama, koje pohađa 78 mališana, rade koreografi Nataša Kević Rašić i Bojana Krnjaić.

 

"Djeca rade u grupama od četiri do šest i od šest do 11 godina. Za godišnji koncert spremili smo tri koreografije i mnogo im znače nastupi pred domaćom publikom, jer su zbog pandemije izostala gostovanja i putovanja", izjavila je Rašićeva.

Gosti koncerta bili su Srpsko pjevačko društvo "Višnjić" i KUD "Kozara" iz Gornjih Podgradaca.

"Prvi put učestvujemo na koncertu Une. Zahvaljujemo im za poziv i nadamo se da ćemo ispuniti očekivanja izvođenjem horskih kompozicija narodnog karaktera", rekao je dirigent Srpskog pjevačkog društva "Višnjić" Igor Ćibić.

Godišnji koncert, koji je sinoć posjetila brojna publika iz Kozarske Dubice i okruženja, bio je prilika da se članovi "Une" zahvale svima koji ih podržavaju i pomažu, pa su uručene i brojne zahvalnice.

 

Pokrovitelji koncerta bili su Skupština opštine Kozarska Dubica i Specijalna bolnica "Mlječanica", te drugi sponzori

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana