Odbornici prihvatili izvještaj: Dubički "Vodovod" ostvario dobit od 11.730 KM

Srna
Foto: Vodovod K. Dubica/FB

KOZARSKA DUBICA - U preduzeću "Vodovod" Kozarska Dubica nastavljen je kontinuitet pozitivnog poslovanja, a u prošloj godini ostvarena je dobit od 11.730 KM, rekao je direktor tog preduzeća Željko Dragičević.

On je naveo da je u prošloj godini za 6.002 potrošača na području opštine Kozarska Dubica "Vodovod" isporučio 1.800.205 metara kubnih vode iz izvorišta "Komlenac" koje je u funkciju pušteno 2015. godine i koje zadovoljava potrebe opštine za pijaćom vodom.

-Nabavljena su nova pumpna postrojenja za bunare B1 i B3, a kapacitet bunara B3 povećan je za 18 litara u sekundi što je doprinijelo poboljšanju sistema vodosnabdijevanja na području opštine. Preduzeće je kadrovski i tehnički osposobljeno za izvođenje radova na većim projektima vodovodnih i kanalizacionih mreža - rekao je Dragičević.

On je naveo da je voda iz izvorišta "Komlenac" zdravstveno ispravna i da se vrši samo zakonski obavezna hlorizacija.

-Kvalitet vodosnabdijevanja je odličan pošto imamo isporuke vode bez redukcija i analize 120 uzoraka na godišnjem nivou koje pokazuju da naši građani koriste 100 odsto zdravstveno ispravnu vodu - rekao je Dragičević.

Govoreći o poslovnim planovima preduzeća u narednom periodu, on je najavio da će prioritet biti poboljšanje likvidnosti kroz povećanje prihoda i stepena naplate i izgradnja trećeg bunara u sistemu vodosnabdijevanja sa izvorišta "Komlenac" zbog širenja mreže vodosnabdijevanja na jugozapadne dijelove opštine.

U planu je i razmatranje mogućnosti za alternativno elektronapajanje bunara B1, odnosno nabavku agregata ili izgranju elektrovoda od trafoa "Mlijekoprodukta" do bunara B1.

Izvještaj o radu preduzeća "Vodovod" prihvaćen je juče na sjednici Skupštine opštine Kozarska Dubica, a u julu ga je usvojila i Skupština akcionara preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana