Od subote manifestacije povodom dana opštine Prnjavor

Srna
Foto: srna

PRNjAVOR - Međunarodnim turnirom "Prnjavor open 2022", koji će biti otvoren u subotu, 12. marta, počinje niz manifestacija sportskog, kulturnog, edukativnog i zabavnog karaktera koje će biti organizovane povodom Dana opštine Prnjavor.

Centralni događaj je svečana sjednica Skupštine opštine Prnjavor, koja će biti održana 24. marta, a na kojoj će biti dodijeljena opštinska priznanja i nagrade zaslužnim pojedincima i kolektivima, saopšteno je nakon današnjeg sastanka Organizacionog odbora za proslavu Dana opštine. Istog dana biće služen parastos i položeni vijenci u spomen-hramu na Vučijaku i kod spomenika u Šibovskoj.

Doprinos obilježavanju 24. marta, nakon dvije godine pauze zbog pandemije virusa korona, daće Omladinski centar Prnjavor, koji će 14. marta održati forum "/Ne/nasilje među mladima", a učenici Muzičke škole "Konstantin Babić" upriličiće koncert za sugrađane 30. marta. Kalendarom manifestacija predviđeno je da se Opštinska smotra folklora održi 26. marta, dok će Dramska scena Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" do kraja mjeseca odigrati 10 pozorišnih predstava.

Program se završava 3. aprila Međunarodnom uličnom trkom, u organizaciji Atletskog kluba "Prnjavor".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana