Od Djeda Mraza tražili poklone za braću i sestre

J. D.
Od Djeda Mraza tražili poklone za braću i sestre

Banjaluka, Bijeljina - Maštovitost, nesebičnost, ali i likovne sposobnosti pokazali su brojni mališani koji su učestvovali u desetoj novogodišnjoj akciji "Pišem pismo Djeda Mrazu" u organizaciji "Pošte Srpske".

Centralna manifestacija održana je juče u Banjaluci, a na adresu Djeda Mraza, ulica Snježnih puteva br. 5, pisalo je oko 6.000 djece iz vrtića i nižih razreda osnovnih škola.

Prvo mjesto u banjalučkoj regiji osvojila je Jelena Crnadak (13), učenica OŠ "Miloš Crnjanski" iz Hrvaćana.

- Pisala sam pjesmu o Djeda Mrazu i ovo mi je prvi put da učestvujem na nekom konkursu, a ranije sam išla na sekcije u školi gdje smo pisali slične radove - rekla je Jelena.

Ova aktivnost održana je u svim jedinicama poštanskog sistema, od kojih su u svaku otišle po tri glavne nagrade i to bicikl, trotinet i USB plejer, a podijeljeno je i 500 novogodišnjih paketića.

- Osim što su željeli neki poklon za batu ili seku, mališani su slali i crteže. Zanimljivo je i to što su djeca prepoznala ovu akciju i u pismima se počeo pojavljivati poštar kao pomoćnik Djeda Mraza - rekao je izvršni direktor "Pošta Srpske" za razvoj informaciono-komunikacionih tehnologija, prodaju i marketing Zoran Protić.

Najviše pisama, 415 stiglo je iz bijeljinske OŠ "Sveti Sava", koja je kao nagradu dobila LCD televizor.

- Svaki poklon nam je dobrodošao s obzirom na to da u školi stalno nešto gradimo i radimo na poboljšanju uslova - rekao direktor ove škole Đorđe Mirković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana