Od danas svi potrošači na području opštine Prnjavor imaju struju

Srna
Od danas svi potrošači na području opštine Prnjavor imaju struju

PRNjAVOR - Svi potrošači na području opštine Prnjavor od danas imaju struju nakon što su ekipe “Elektrokrajine” uspjele da saniraju veliki broj kvarova nastalih nakon olujnog nevremena koje je ovu opštinu zahvatilo u četvrtak, 5. avgusta.

Kako je Srni danas potvrđeno iz ovog preduzeća, kvarovi su registrovani na dalekovodima “Kojin Han”, “Hrvaćani”, “Nova Šibovska”, “Stara Šibovska”, “Vijačani” i “Kulaši”.

“Po standardnoj proceduri sanacije prioritet je bilo otklanjanje kvarova na srednjenaponskoj mreži, a posebno vraćanje pod napon dalekovoda žStara Šibovskaž jer se putem njega električnom energijom snabdijeva izvorište žPoveličž preko koga Prnjavor i nekoliko mjesnih zajednica dobijaju pitku vodu. Ovaj kvar je otkonjen odmah u četvrtak do 16.00 časova”, naveli su iz “Elektrokrajine”.

Osim toga, građani su telefonskim pozivima počeli prijavljivati i kvarove na niskonaponskoj mreži, na kojoj je evidentirano više od 300 polomljenih i oštećenih stubova, ali i brojna druga oštećenja.

Najveći broj kvarova i najveća šteta niskonaponskoj mreži je nanesena na području Hrvaćana, Naseobine Hrvaćana, Prosjeka, Orašja, Novog Sela, Mračaja, Srpovaca, Mlinaca, Lišnje, Čorli, Galjipovaca, Grabik Ilove, Šereg Ilove i Palačkovaca.

Prijavljen je i veći broj kvarova manjeg obima na području gotovo cijele opštine.

Ekipama Terenske jedinice Prnjavor u otklanjanju kvarova pomagale su i ekipe iz Banjaluke, Čelinca, Kotor Varoša, Srpca, Gradiške, Prijedora i Kozarske Dubice.

Iz “Elektrokrajine” su se zahvalili i građanima koji su razumjeli nastalu situaciju i pružili pomoć ekipama na terenu u vidu uklanjanja i sječe drveća radi lakšeg prilaska montera mjestima kvarova i obilaska linija u što kraćem roku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana