Očišćene deponije smeća u sokaku Kojići i pored groblja

Srna
Foto: Srna

ŠAMAC- U Mjesnoj zajednici Škarić u opštini Šamac uklonjene su deponije smeća u sokaku Kojići i pored groblja koje su narušavale izgled sela, a akcija čišćenja organizovana je na inicijativu Savjeta Mjesne zajednice Škarić.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Škarić Danijel Radulović rekao je Srni da je cilj akcije buđenje građanske svijesti da njihvo selo bude uređenije i ljepše mjesto za življenje.

On je zamolio sve stanovike Škarića da bacaju smeće na mjesta predviđena za to.

"Svi građani koji nisu potpisali Ugovor o odvozu smeća sa preduzećem Slobodna zona zamolio bih da potpišu", rekao je Radulović.

On je napomenuo da oni koji nisu u mogućnosti da plaćaju odvoz smeća da se u pismenoj formi obrate Savjetu Mjesne zajednice Škarić, a Savjet će naći način da se od njih smeće vozi.

Radulović je dodao da su dvodnevom akcijom u saradnji sa mještanima očistili divlje deponije u dužini od 700 metara u sokaku Kojići i divlje deponije pored groblja.

Radulović je napomenuo da su se u Savjetu dogovorili sa mještanima da će svake godine u proljeće i u jesen organizovati radne akcije, te pozvao i ostala sela da organizuju radne akcije i urede svoj prostor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana