Oboljela mlađa osoba koja nije ostvarivala kontakte u opštini

Srna
Oboljela mlađa osoba koja nije ostvarivala kontakte u opštini

PRNjAVOR - Na području opštine Prnjavor registrovan je novi slučaj zaraze virusom korona kod mlađe osobe, koja je zbog zdravstvenih tegoba iz lokalnog Doma zdravlja upućena u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci, saopšteno je iz opštinskog Štaba za vanredne situacije.

U saopštenju je naglašeno da novozaraženo lice nije ostvarivalo kontakte na području opštine Prnjavor.

Od početka epidemije na području opštine Prnjavor registrovana su 34 lica pozitivna na virus korona, dok se 19 lica oporavilo od kovida-19.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno se nalazi 290 osoba.

Opštinska komunalna policija je kontrolom 60 lica sa rješenjem o kućnoj izolaciji utvrdila da su poštovala propisanu mjeru, dok je sankcionisala četiri lica zbog nenošenja zaštitne maske na javnoj površini.

Službenici Policijske stanice Prnjavor su u protekla 24 časa sankcionisali jedno lice zbog nepoštovanja obaveze nošenja zaštitne maske.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske saopštilo je jutros da je u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo i Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske testirano 529 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod još 14 lica, među kojima je i ovo iz Prnjavora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana