Obnovljene klupe uz šetalište do izvorišta Gubera

Srna

Srebrenica - Neformalna grupa mladih danas je završila rekonstrukciju 20 klupa uz šetalište koje vodi od Srebrenice do dva kilometra udaljenih izvorišta ljekovite vode Gubera.

Prema riječima Mladena Kojića, predstavnika neformalne grupe mladih, koja je pokrenula inicijativu i akciju prikupljanja sredstava za obnovu klupa do Gubera, bilo je planirano da se rekonstruiše 15 klupa, ali su građani Srebrenice, među kojima njih nekoliko koji žive u inostranstvu, prikupili 1.200 KM i za taj novac obezbijeđen je materijal za obnovu 20 klupa.

Klupe su vlastitim radom rekonstruisali mladi entuzijasti, koji su i pokrenuli akciju “Klupa za Guber”, a planiraju da se pridruže radovima na čišćenju, uređenju i sanaciji kanala i puta do Gubera, te postavljanju turističke signalizacije i obilježavanju i uređenju ljekovitih izvorišta.

Te radove izvode radnici ovdašnjeg Komunalnog preduzeća “Polet” uz finansijsku podršku opštine da bi ovo šetalište kroz živopisni pejzaž i izletište na izvorištu Gubera uredili i oživjeli.

Sa sanacijom puta i šetališta, te rekonstrukcijom klupa i uređenjem izvorišta Gubera, ponovo se stvaraju mogućnosti za šetnju i rekreaciju Srebreničana i turista koji posjećuju ovo mjesto, kao i pacijenata koji dolaze zbog liječenja sa izvorišta Gubera.

Vandali su prošle jeseni polomili i počupali sve klupe i turističku signalizaciju uz put do ovih izvorišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana