Objelodaniti dokumente o prestanku rada apoteke Pale

Srna
Objelodaniti dokumente o prestanku rada apoteke Pale

Pale - Opštinski odbor Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Pale zatražio je danas od načelnika Pala Miodraga Kovačevića da objelodani sve dokumente u vezi sa odlukom o prestanku rada Javne zdravstvene ustanove Apoteka "Pale", te preuzimanju njenih poslova od apoteke "Ekspera farmasi" Bijeljina.

U saopštenju DNS-a se navodi da je ovakav zahtjev proizašao nakon glasina koje kruže Istočnim Sarajevom i Palama i potrebom da javnost bude obaviještena o razlozima koji su doveli do prestanka rada apoteke "Pale" i njenog preuzimanja od apoteke "Ekspera farmasi" Bijeljina.


"Opštinski odbor DNS-a Pale poziva vlast takozvanog Saveza za promjene i načelnika Kovačeviće da obavijeste javnost o poslovanju ove apoteke u poslednje četiri godine, nagomilanim gubicima, aktivnostima koje su eventualno preduzete da do ogromnih gubitaka ne dođe", navodi se u saopštenju.

Iz DNS-a pitaju ko snosi odgovornost za "propadanje ovog kolektiva koji je prije dolaska ove garniture vlasti poslovala pozitivno i traže detalje o kanalima kojima su ogromna sredstva isisavana iz ove apoteke, te okolnostima pod kojim je apoteka žPalež preuzeta od strane drugog pravnog lica".

U saopštenju se navodi da DNS neće odustati od insistiranja na većoj transparentnosti rada opštinske administracije na Palama i objelodanjivanja svih dokumenata do kojih je u prilici da dođe, a koji bi mogli da kompromituju aktuelnu vlast u svim sličnim transakcijama koje drže daleko od javnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana