Obilježeno 150 godina djelovanja Sestara milosrdnica u Derventi

Srna
Obilježeno 150 godina djelovanja Sestara milosrdnica u Derventi

DERVENTA - U prostorijama Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” Derventa danas je održana Svečana akademija povodom jubileja 150 godina djelovanja Sestara milosrdnica i njihovog dolaska u Derventu.

Svečanoj akademiji prethodila je misa u crkvi Svetog Juraja, a otvorena je i izložba fotografija i dokumenata zabilježenih tokom 150 godina rada sestara u gradu na Ukrini, gdje danas djeluju tri sestre.

-Sestre milosrdnice iz samostana Svete Lujze u Derventi svakog dana izmolimo litanije Duhu Svetom ili Svetoj Lujzi da nam dosadašnje djelovanje dugo 150 godina bude blagosloveno i da nam da snage da i dalje činimo i nosimo milosrdnu ljubav svima potrebnima - rekla je sestra Augustina.

Na akademiji je nastupio zbor sestara milosrdnica, te hor penzionera, kao i pojedinci sa prigodnim recitacijama i pjesmama, a prikazan je i kratki dokumentarni film o radu sestara u Derventi.

Svečanoj akademiji prisustvovao je i generalni konzul Hrvatske u Banjaluci Zoran Piličić, dosadašnji potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković, direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš, gradonačelnik Dervente Milorad Simić i drugi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana