Obilježena godišnjica formiranja Osmog odreda Specijalne brigade policije RS

Ž. D.
Obilježena godišnjica formiranja Osmog odreda Specijalne brigade policije RS

Istočno Sarajevo - Godišnjica formiranja Osmog odreda Specijalne brigade policije RS u Istočnom Sarajevu obilježena je parastosom poginulim specijalcima u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama i polaganjem vijenaca i cvijeća na spomen-obilježje kod Policijske stanice u Istočnom Sarajevu.

Ratni komandant ove jedinice Branislav Okuka rekao je da je sabornost i herojstvo sarajevskih Srba u temeljima RS.

- Ponosni smo što smo dio Specijalne brigade policije koja je od Trebinja do Novog Grada branila svaki pedalj ove zemlje i učestvovala u svim značajnijim bitkama za RS - rekao je Okuka.

Načelnik Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, Srpko Kosorić podsjetio je da je u Odbrambeno-otadžbinskom ratu 21 pripadnik Specijalne brigade policije ugradio život u temelje Srpske.

- Ovaj odred formiran je u posebnim uslovima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, u vrijeme kada je opština Ilidža bila podijeljena na dvije strane - rekao je Kosorić.

Danica Rosuljaš, majka poginulog pripadnika Osmog odreda Specijalne brigade policije Dragoljuba Rosuljaša, kaže da je saborci njenog sina nikad nisu zaboravili i da su uvijek bili spremni da joj pomognu.

- Uvijek me pozivaju i sjete me se. Sve su mi pomogli, riješili stambeno pitanje. U njima kada ih sretnem vidim i svoga sina - rekla je Danica.

Osmi odred Specijalne brigade policije RS je za vrijeme rata imao 448 pripadnika od kojih je 21 poginuo. Kosorić je porodicama poginulih uručio medalje zasluga za narod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana