Obilježena 11. godišnjica od požara u Domu kulture Gradiška

M. V.
Obilježena 11. godišnjica od požara u Domu kulture Gradiška

Gradiška - Pomenom, prisluživanjem svijeća, te polaganjem vijenaca ispred Kulturnog centra u Gradišci juče je obilježeno 11 godina od požara u Domu kulture "Veljko Čubrilović", u kojem su poginule Gordana Ždero, Biljana Plotan-Šešum i Dijana Ećimović.

Porodice žrtava, prijatelji, predstavnici lokalnih vlasti i drugi sugrađani prisjetili su se 16. novembra 2005, kada je, zbog neispravnih elektroinstalacija, izbio požar, u kojem su poginule tri radnice preduzeća "Simpo-SIK".

Slika plamena koji guta sve pred sobom i danas je pred očima Živku Šukalu, koji se od sigurne smrti spasio tako što je skočio sa drugog sprata.

- Ni poslije 11 godina ne blijede sjećanja na stravičan požar i stradanje tri bliske osobe, koje su bile u najboljim godinama. Ne smijemo dopustiti da se ovakva tragedija ikada više ponovi - rekao je Šukalo.

Direktor gradiškog "Simpa" Jovo Plotan, koji je stric poginule Biljane Plotan-Šešum, kaže da je od požara prošlo samo vrijeme, ali da u srcima članova porodica stradalih, njihovih kolega i prijatelja tuga i bol ne prolaze.

- Stradale su revnosne radnice i čestite osobe. Sjedile su na svom radnom mjestu, vrijedno obavljale posao i nisu osjetile nadolazeći plamen - istakao je Plotan.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić je kazao da ova tragedija svima treba da bude opomena, te da se mora voditi računa o svim javnim objektima, da bi bili bezbjedni svi oni koji borave u njima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana