Obilježen Svjetski dan bicikla

Srna
Obilježen Svjetski dan bicikla

BIJELjINA - Svjetski dan bicikla obilježen je danas u Bijeljini biciklističkim defileom u organizaciji "Pošta Srpske".

Uz učešće poštonoša i članova Biciklističkog kluba "Bijeljina", na gradskom trgu je promotivnom vožnjom istaknuta važnost i pristupačnost bicikla u dostavi pošte, ali i svakodnevnom životu građana.

Uprava "Pošta Srpske" nagradila je novim biciklom poštonošu koji besprijekorno vrši dostavu u najvećem rejonu u Radnoj jedinici Bijeljina Slavišu Brnjića.

"Upotreba bicikla nam je omogućila bržu dostavu, rasterećenje saobraćaja i, što je najvažnije, pomogla u očuvanju naše prirode", rekao je direktor "Pošta Srpske" Miladin Radović.

Prema njegovim riječima, bicikl kao prevozno sredstvo poštonoša Republike Srpske je, zbog pristupačnog terena, najzastupljeniji u Bijeljini.

Direktor Radne jedinice za poštanski saobraćaj Bijeljina Rado Bjelica izrazio je zahvalnost Upravi "Pošta Srpske" što je ovaj grad izabran da bude domaćin obilježavanja Svjetskog dana bicikla.

"Vožnja bicikla nam pomaže da postanemo i ostanemo zdravi, da smanjimo zagađenje životne sredine i da se više družimo", istakao je Bjelica. Djeca iz gradskog vrtića "Čika Jova Zmaj" su svojim prisustvom uljepšala ovu manifestaciju. Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović najavio je da će novim regulacionim planovima biti omogućena izgradnja više biciklističkih staza u Semberiji kako bi podstakli građane da koriste bicikl, saopšteno je iz Gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana