Obilježen dan Šestog odreda specijalne brigade policije

Srna
Foto: SRNA

BANjALUKA - Služenjem parastosa i polaganjem vijenaca kod spomenika za 13 poginulih pripadnika Šestog odreda Specijalne brigade Policije Republike Srpske danas je u Centru za obuku u Zalužanima kod Banjaluke obilježen Dan ovog odreda i 29 godina od njegovog formiranja.

 Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač poručio je da se nikada ne smiju zaboraviti pripadnici MUP-a Srpske koji su dali živote za Republiku Srpsku.

On je rekao da su 144 pripadnika Specijalne brigade Policije Republike Srpske i 782 pripadnika MUP-a dali živote za odbranu Republike Srpske.

"Svi ljudi koji su bili u ratu znaju kakva su to bila stradanja i niko od njih ne želi svojoj djeci da idu u rat", poručio je Lukač. On je pozvao sve političare i sve ljude u BiH da svojim političkim djelovanjem ne doprinesu nekom novom ratu na ovim prostorima.

"Narod ima priliku da na izborima iduće godine kazni sve one koji budu pozivali na rat da ne mogu da odlučuju o bilo čemu, a kamoli o tome da povedu narod u neki novi rat", rekao je Lukač.

Predsjednik Udruženja veterana Šestog odreda Specijalne brigade Policije Republike Srpske Zoran Krajinović rekao je da su pripadnici ovog odreda, koji je formiran prije 29 godina, prošli kroz sva ratišta, u svim zonama odgovornosti.

"Od 511 pripadnika, 200 je teže ili lakše ranjeno, dok je 13 izgubilo život braneći Republiku Srpsku", naveo je Krajinović. On je poručio da su pripadnici ovog odreda odbranili i sačuvali Republiku Srpsku za naredna pokoljenja.

Vijence kod spomen-obilježja poginulim pripadnicima Šestog odreda Specijalne brigade Policije Republike Srpske položili su ministar Lukač, predstavnici Udruženja veterana Šestog odreda, delegacije Boračke organizacije Republike Srpske, grada Banjaluka, Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka, te porodice poginulih pripadnika ove jedinice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana