Obilježen Dan grada Prijedor: Njegovanjem tradicije do evropskih vrijednosti

S. Ta.
Obilježen Dan grada Prijedor: Njegovanjem tradicije do evropskih vrijednosti

Prijedor - Želimo da budemo proevropski grad, odnosno grad naslonjen na tradiciju, ali sa evropskim vrijednostima, poručio je juče gradonačelnik Prijedora Marko Pavić na Svečanoj akademiji upriličenoj povodom obilježavanja Dana grada.

- Nismo uopšte opterećeni da li ćemo ući ili nećemo u Evropsku uniju, ali hoćemo dobre prakse da primijenimo ovdje u Prijedoru i upravo zbog takve logike je naš grad dobitnik niza priznanja - kazao je Pavić.

Predsjednik Vlade RS Željka Cvijanović je poručila da je Prijedor postao grad dobrih nota, dobre atmosfere i da je ponosna na rezultate koji su postignuti u Prijedoru.

Ona je istakla da zasluga za to pripada lokalnim, ali i republičkim vlastima koje su se trudile, onoliko koliko je to bilo moguće, da realizuju značajne projekte.

- Ovo je mjesto u kojem su povučena značajna sredstva IRB-a u formi kredita, vrijednosti 44 miliona KM. Zajedno sa opštinom realizuje se jedan od velikih projekata – "Vodovod i kanalizacija". Ovaj projekat se realizuje na teritoriji cijele Srpske, preciznije u 30 opština, a za Prijedor je izdvojeno 16 miliona evra - navela je Cvijanovićeva.

Najviše priznanje Plaketu grada za rezultate postignute u privredi uručeno je preduzeću "Nikić", dok je Povelju počasnog građanina dobila predsjednik Udruženja "Program Prijedor" iz Trenta Kristina Bertoti. Svečanoj akademiji u prijedorskom pozorištu prisustvovali su konzuli više zemalja, ministri u Vladi RS, načelnici susjednih opština, delegacije bratskih gradova i drugi gosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana