NVO “Milenijum” iz Srpca: Poziv mladima da se priključe pozorišnoj trupi

D. J.
NVO “Milenijum” iz Srpca: Poziv mladima da se priključe pozorišnoj trupi

SRBAC - Nevladina organizacija “Milenijum” iz Srpca uputila je poziv mladima svih uzrasta da se priključe njihovoj amaterskoj pozorišnoj trupi i savladaju osnove glume uz prvakinju Narodnog pozorišta Republike Srpske Slađanu Zrnić.

Izvršna direktorica “Milenijuma” Sanela Vidović kaže da njihovo pozorište djeluje već 18 godina i do sada su osvojili priznanja na brojnim festivalima, među kojima su i tri nagrade koje su dobili za predstavu “Kolaž 23” na prošlogodišnjem Festivalu omladinskih pozorišta Republike Srpske u Prnjavoru.

- Trenutno imamo 24 člana koji glume, uz nekoliko volontera koji nam pomažu u vezi sa razglasom, rasvjetom i scenografijom. Interesovanje kod djece stalno raste, jer su naše predstave kvalitetne i edukativne, a znanje koje mladi steknu uči se i na prvoj godini studija fakulteta dramskih umjetnosti - rekla je Vidovićeva.

Od prvih dana rade sa Zrnićevom za koju kaže da je odličan edukator i dodaje da mladi talenti iz Srpca imaju priliku da redovno posjećuju Narodno pozorište Republike Srpske i Gradsko pozorište “Jazavac” u Banjaluci i upoznaju se sa procesom stvaranja predstave.

- Do sada imamo više od deset vlastitih autorskih predstava i u pripremi je nova koju ćemo premijerno izvesti tokom ljeta. Prije toga planiramo da našu aktuelnu predstavu “Kolaž 23” odigramo za osnovnu i srednju školu u Srpcu, a trudićemo se da obiđemo i što veći broj škola u ruralnim sredinama - rekla je Vidovićeva i dodala da njihovu pozorišnu trupu uglavnom čine mladi od 13 do 18 godina.

U “Milenijumu” imaju i druge aktivnosti za omladinu kao što su “Matematika kroz igru”, kreativno-edukativna radionica “Pokažimo ljubav” te škola engleskog i njemačkog jezika.

Prema riječima Vidovićeve, svake nedjelje u njihovim prostorijama u zgradi Vatrogasnog doma organizuju i takmičenja u društvenim igrama, kao što su monopol, “čovječe ne ljuti se”, šah i druge za kojima takođe vlada veliko interesovanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana