Novogodišnji paketi za osam višečlanih porodica u Doboju

Srna
Novogodišnji paketi za osam višečlanih porodica u Doboju

Doboj - Članice Aktiva žena SNSD-a Doboj i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jasna Lukić danas su povodom Pravoslavne nove godine uručile 40 poklon-paketa djeci iz osam višečlanih porodica koje su socijalno-ugroženog statusa.

Riječ je o tradicionalnoj humanitaroj akciji koju sprovodi Aktiv žena SNSD-a Doboj, a paketići su obezbijeđeni donacijom članica predsjedništva Aktiva.

"Nova godina i Božić su dani darivanja, kada svako dijete zaslužuje da osjeti radost i toplinu. Danas, na Mali Božić posjetile smo osam višečlanih porodica koje su u statusu socijalne potrebe, a riječ je o ukupno 40 djece", rekla je Lukićeva Srni.

Ona je dodala da su te porodice jako siromašne i zaslužuju pažnju lokalne zajednice, kao i potrebu da se animira javnost i nadležne institucije, posebno Centar za socijalni rad u Doboju, da bi se tim porodicama pomoglo u rješavanju njihovih osnovnih životnih potreba.

Predsjednica Aktiva žena SNSD-a Doboj Dijana Kalenić kaže da je ova organizacija prepoznatljiva po svom humanitarnom radu.

"Praznici su uvijek prilika za dijalog, pomaganje i uvažavanje, te će i u narednom periodu biti organizovane slične humanitarne akcije koje bi trebalo da podstaknu gradsku vlast na sistemski pristup i adekvatniju podršku i pomoć višečlanim porodicama", najavila je Kalenićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana