Novitović: Na području zvornika zaplavljeno više od 40 objekata

GS
Novitović: Na području zvornika zaplavljeno više od 40 objekata

ISTOČNO SARAJEVO - Na području Zvornika zaplavljeno je više od 40 objekata, a veliki problem sada predstavljaju klizišta, rekao je Srni vršilac dužnosti direktora Uprave civilne zaštite Republike Srpske Milan Novitović.

Novitović je nakon posjete Zvorniku rekao da se radi o bujičnim potocima, voda se povukla, a ostali su zaplavljeni objekti.

On je istakao da je Republička uprava civilna zaštita obezbijedila 15 pumpi i 10 isušivača za prostore kojima će se, prema prijavi građana, izvršiti isušivanje psrostora koji su bili zaplavljeni.

"Za Zvornik su sada veći problem klizišta koja su se pojavila i to treba rješavati", naglasio je Novitović.

Novitović je istakao da je na ostalim područjima Republike Srpske situacija je pod kontrolom, a izlivanje rijeka iz korita su prijavili Vlasenica i Bijeljina gdje je pričinjena šteta na objektima.

On je rekao da Republička uprava civilne zaštite i sa opremom i sa ljudstvom stoji na raspolaganju svim lokalnim zajednicama koje imaju potrebu za njihovom asistencijom.

"I dalje pratimo situaciju i u stalnoj smo komunikaciji sa kolegama iz Voda Srpske i za sada ne očekujemo veća izlivanja rijeka", kazao je Novitović.

On je istaao da su slivovi rijeka Save, Drine, Trebišnjice i Vrbasa u kontrolisanom rastu i nisu nigdje prešli u stanje rizike.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana