Šapić: Posjeta Sokocu nastavak saradnje Srbije sa Srpskom

Srna
Foto: Tanjug

BEOGRAD- Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić posjetiće u nedjelju, 17. jula, opštinu Sokolac, koja je sastavni dio grada Istočno Sarajevo, što će biti njegova prva zvanična posjeta od kada je stupio na tu dužnost.

Šapić će se susresti sa predsjednikom opštine Sokolac Milovanom Bjelicom u zgradi opštine, gdje će mu biti predstavljen projekat "Srpske kuće", a predviđena je i posjeta vojničkom groblju "Mali Zejtinlik”, gdje će polaganjem vijenaca i parastosom odati počast poginulim borcima.

Posjeta će biti završena posjetom Manastiru Sokolica na Romaniji i "Zidu plača" sa uklesanim imenima 4.000 boraca poginulih za slobodu Republike Srpske na sarajevskom ratištu", saopštio je Sekretarijat za informisanje Grada Beograda.

Šapić je rekao da je cilj zvanične posjete Republici Srpskoj izražavanja pijeteta stradalima u ratovima tokom devedesetih godina na prostoru bivše jugoslovenske republike i odavanje pošte srpskim borcima i civilima koji su život dali za slobodu i mir na ovim prostorima.

"Pijetet i sećanje na poginule pouka je za budućnost za sve nas, da se okrenemo očuvanju mira i stabilnosti, što je uslov za prosperitet naroda i država", poručio je Šapić.

On je naveo da posjeta srpskoj lokalnoj zajednici u Republici Srpskoj predstavlja i nastavak saradnje u brojnim oblastima između matice Srbije, i Republike Srpske, težnje ka miru i stabilnosti u regionu i očuvanje nacionalnog identiteta svih Srba.

"Grad Beograd će i nadalje, sledeći politiku predsednika Srbije i Vlade Srbije, imati važnu ulogu u ostvarenju tog cilja, kojim podižemo nacionalnu svest i osećaj zajedništva svih Srba, gde god da žive", rekao je Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana