Novi Grad: U junu sjednica parlamenta o problemu odlagališta na Trgovskoj gori

Srna
Novi Grad: U junu sjednica parlamenta o problemu odlagališta na Trgovskoj gori

NOVI GRAD - Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača najavio je da će idućeg mjeseca biti održana posebna sjednica lokalnog parlamenta o problemu odlaganja radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori, u opštini Dvor u Hrvatskoj, na samoj granici sa BiH.

Drljača je rekao novinarima da je ova tema, zbog pandemije virusa korona, u drugom planu i da je neophodno da ponovo bude aktualizovana.

"Ono što znamo jeste da su u Hrvatskoj u toku procedure u vezi sa pribavljanjem dozvola za izgradnju centra za zbrinjavanje radioaktivnog otpada", naveo je Drljača.

On kaže da su obavljeni razgovori sa članovima Zelenog kluba Sašom Magazinovićem i Jasminom Emrićem o određivanju termina posebne sjednice lokalnog parlamenta, koja bi trebala da bude održana u prvoj polovini juna.

Hrvatska planira da radioaktivni otpad iz Nuklearne elektrane "Krško" odlaže u kasarni "Čerkezovac", u opštini Dvor, u neposrednoj blizini Novog Grada i na samoj granici sa BiH, čime bi bilo ugroženo zdravlje 250.000 stanovnika u 13 opština u slivu rijeke Une, kao i životna sredina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana