Novi Grad: Šumu izdali kao poljoprivredno zemljište

G. O.
Novi Grad: Šumu izdali kao poljoprivredno zemljište

Novi Grad - Protiv zamjenika načelnika opštine Novi Grad Zorana Starčevića i šefa Odsjeka za stambeno-komunalne djelatnosti i imovinsko-pravne poslove i zaštitu životne sredine u ovoj opštini Danke Graonić podnesen je izvještaj zbog sumnje da su počinili krivično djelo nesavjestan rad u službi.

U Centru javne bezbjednosti Prijedor rekli su, navodeći inicijale,  da je Graonićeva osumnjičena da je prekršila zakone tako što je sklopila ugovor o zakupu poljoprivrednog zemljišta, iako se ta parcela vodi kao šuma, a ne kao poljoporivredno zemljište. Osumnjičena je da za navedeni ugovor prethodno nije tražila stručno mišljenje geodetskog stručnjaka, te je zakupca uvela u posjed bez tačno označenog dijela parcele koji se daje u zakup. Ona nije ni sačinila zapisnik o uvođenju zakupca u posjed i u koju će ga svrhu on koristi.

Starčevića policija sumnjiči da je propustio dužnu mjeru nadzora rada Graonićeve prilikom sklapanja pomenutog ugovora.  Na taj način omogućio je sklapanje ugovora iako po zakonu ovaj ugovor nije mogao biti sklopljen.

Nesavjesnim radom njih dvoje su zakupcu omogućili da bespravno posiječe 105 stabala bukove i na taj način pričini štetu od oko 8.600 maraka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana