Novi Grad: Sjećanje na poginule željezničare

Srna
Foto: Srna

NOVI GRAD- Na željezničkoj stanici u Novom Gradu danas su, povodom Dana i krsne slave "Željeznica Republike Srpske" /ŽRS/, položeni vijenci kod spomen-obilježja željezničarima poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Predsjednik Boračke organizacije Novi Grad Marinko Gačić rekao je da je u proteklom ratu poginulo više od 300 željezničara od kojih 25 iz Novog Grada.

Načelnik opštine Miroslav Drljača rekao je da činjenica da je ŽRS osnovan u vrijeme kad su donošene ključne odluke govori o značaju ovog preduzeća.

"Ohrabruje činjenica da je u procesu reorganizacije opstala Sekcija u Novom Gradu i što danas možemo govoriti o potrebi za novim zapošljavanjem", rekao je Drljača.

Direktor Sekcije za upravljanje i regulisanje saobraćaja Radmila Đajić istakla je da u procesu reorganizacije nije bilo otpuštanja radnika iz Novog Grada.

Prema njenim riječima, oko 200 radnika iz Novog Grada zaposleno je u ŽRS-u.

"Zahvaljujući ŽRS-u uspjeli smo sanirati štetu na objektima nastalu u zemljotresu 2020. godine. Oštećenja je bilo na svim objektima naše sekcije i sve je sanirano", rekla je Đajićeva

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana