Novi Grad: Potpisani ugovori o finansiranju dva biznis plana

Srna
Foto: Srna

NOVI GRAD- U Novom Gradu potpisani su ugovori o dodjeli po 5.000 KM za dva biznis plana u okviru projekta "Program podrške preduzetništvu".

Ovaj program realizuju opština Novi Grad i Udruženje trenera za razvoj konkurentskih preduzetnika putem vježbe CEFE BiH.

Dušanka Šurlan će u okviru biznisa "Naše male teglice" sredstva uložiti u rješavanje problema vodosnabdijevanja za potrebe plantaže šipka.

Šurlanova uzgaja šipak na površini od četiri dunuma.

Mladi inženjer poljoprivrede Gojko Brkić će u okviru biznis plana "Ranč mala dolina" sredstva uložiti u modernizaciju procesa proizvodnje na porodičnoj farmi.

On je rekao da se njegova porodica poljoprivrednom proizvodnjom bavi 15 godina i da proizvode oko 650 litara mlijeka dnevno.

Zamjenik načelnika opštine Bojan Lukač rekao je da je projekat, nakon obuke korisnika koji su ponudili najbolje biznis planove danas finalizovan dodjelom sredstava.

Lukač je objasnio da je 10.000 KM obezbijedila opština Novi Grad.

"Opština Novi Grad je podržala brojne projekte preduzetnika. Neke projekte smo podržali samostalno, a neke u saradnji sa nevladinim organizacijama", rekao je Lukač.

On je naglasio da će i u narednom periodu dio budžetskih sredstava biti usmjeren za podršku privrednicima.

Direktor Udruženja trenera za razvoj konkurentskih preduzetnika CEFE-a Zoran Kolundžija rekao je da su odabrani korisnici u okviru preduzetničkog treninga stekli znanja neophodna za održivost biznis planova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana