Novi Grad: Održana svečana akademija povodom 9. januara

Srna

NOVI GRAD - U Novom Gradu večeras je održana svečana akademija povodom 9. januara, Dana Republike Srpske.

Predsjednik Organizacije starješina Vojske Republike Srpske iz Novog Grada Mirko Novaković rekao je da je Republika Srpska simbol slobode i opstanka, kao i da se obilježava 30 godina od osnivanja Srpske i njene Vojske.

“Ovo su jubileji koje obilježavamo dostojanstveno, skromno, ali ponosno. Nemamo pravo da zaboravimo herojsku borbu za slobodu i žrtve koje su ugrađene u temelje Srpske”, poručio je Novaković.

Načelnik opštine Miroslav Drljača poručio je da je Republika Srpska odraz volje i želje srpskog naroda i da je izgrađena iz potrebe za mirom i sigurnošću.

“Tokom 30 godina postojanja je garant našeg opstanka”, istakao je Drljača, dodajući da je proslava Dana Republike prilika da se pokaže šta je u prethodnom periodu urađeno.

Svečana akademija održana je u amfiteatru Kulturno-obrazovnog centra, a jutros je povodom Dana Republike Srpske u Hramu Svetih apostola Petra i Pavla služen parastos i potom su položeni vijenci i prislužene svijeće kod centralnog spomen-obilježja Vojske Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana