Novi CTG aparat za Dom zdravlja u Brodu

Srna
Novi CTG aparat za Dom zdravlja u Brodu

BROD - Opština Brod donirala je novi CTG aparat Domu zdravlja za potrebe ambulante ginekologije i akušerstva u ovoj zdravstvenoj ustanovi, a na incijativu menadžmenta ustanove.

Specijalista ginekologije i akušerstva Milovan Rajak istakao je da je riječ o savremenom uređaju koji može da registruje materične kontrakcije trudnice, te frekvenciju srčanog rada i biofizički profil ploda, što je veoma značajno.

“Prema protokolima obavezni smo da obavljamo preglede na ovom aparatu već od 32 nedjelje distocije. Za razliku od ranije, kada su naše trudnice bile primorane odlaziti u dobojsku bolnicu, sada ovaj pregled obavljamo u našoj ambulanti”, rekao je Rajak.

Ginekološka ambulanta Doma zdravlja Brod radi svakim danom od 10.00 do 15.00 časova i bilježi sve veći broj pacijenata.

“Radimo na opremanju ambulante neohodnom medicinskom opremom, kao i registraciji pacijenata u našu ustanovu. Nastojimo pacijentkinjama pribižiti to što radimo i dati do znanja da će ovdje imati kvalitetnu zdravstvenu zaštitu u okviru ginekologije i akušerstva”, kaže Rajak.

On je pohvalio rad uprave Doma zdravlja, rekavši da prepoznaju potrebe i slijede uputstva struke kako bi se zdravstvena zaštita žena na području Broda podigla na viši nivo.

“Želim zahvaliti i načelniku opštine Zoranu Vidiću, koji ima dobru saradnju sa menadžmentom Doma zdravlja, na htijenju da i dalje pruža podršku našoj ustanovi s ciljem kvalitetnije zdravstvene zaštite”, rekao je Rajak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana