Nove tarife Gradske toplane Doboj: Grijanje skuplje za domaćinstva,jeftinije za privrednike

Srna
Nove tarife Gradske toplane Doboj: Grijanje skuplje za domaćinstva,jeftinije za privrednike

Doboj - "Gradska toplana" Doboj donijela je novi tarifni sistem koji uvodi tri kategorije potrošača sa dosadašnjih pet, a cijene grijanja su povećane za domaćinstva sa 2,24 KM na 2,53 KM, snižene za preduzetnike na 3,38 KM sa 5,38 KM, a ostale nepromijenjene za javni sektor - 5,38 KM za jedinicu isporučene energije.

Vršilac dužnosti direktora dobojske "Gradske toplane" Dejan Starčević rekao je da je do podjele cijena došlo u skladu sa novim zakonom o komunalnim djelatnostima, a poskupljenje je objasnio rastom cijena uglja i akciza.

Starčević je naveo da je za domaćinstva ostavljena mogućnost uvođenja mjernog uređaja kalorimetra, koji po megavat-času iznosi 110 KM, plus cijena za distributivne troškove po jedinici instalisane snage od 0,48 KM.

Predsjednik Foruma za zaštitu potrošača dobojskog Udruženja "Toper" Snežana Šešlija kaže da je odluka o poskupljenju grijanja za domaćinstva usvojena na sjednici Skupštine grada 30. aprila "nezakonita i bezobrazluk".

Odbornik Socijalističke partije u Skupštini grada Doboj Vedran Gligorić kaže da povećanje cijene grijanja za domaćinstva nije opravdano, te ističe da građanima ta tema sada možda i nije toliko interesantna, ali kada dođu prvi računi u novembru, može se očekivati javno nezadovoljstvo.

Odbornik SNSD-a Sanja Vulić kaže da ova stranka nije podržala poskupljenje grijanja za domaćinstva, ali da pozdravlja odluku da se smanji cijena za privrednike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana