Novaković Bursać: Srpska - primjer kvalitetnog odgovora na probleme povratnika

Srna
Novaković Bursać: Srpska - primjer kvalitetnog odgovora na probleme povratnika

SARAJEVO - Gdje i kakva diskriminacija postoji, najbolje ilustruju brojke povratnika u određenim sredinama i u tom smislu Republika Srpska može da posluži samo kao primjer kvalitetnog institucionalnog odgovora na probleme povratnika, rekla je Srni šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać.

Bursaćeva je navela, reagujući na tvrdnje bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovićeva, koji je izjavio u Banjaluci da “u Republici Srpskoj postoji diskriminacija povratnika, kao i u onim dijelovima Federacije BiH gdje je HDZ na vlasti”, da su one izrečene bez ikakvog utemeljenja.

“S druge strane, gotovo svakodnevno svjedočimo nasrtajima na privatnu svojinu, crkvenu imovinu i fizički integritet malobrojnog srpskog stanovništva koje se vratilo u Federaciji BiH, posebno u sredine koje su dominantno pod dugogodišnjom kontrolom SDA. Prema tome, ko god komentariše ovu temu nek se prvo zapita kako mu je u sopstvenom dvorištu i nek proba tamo da pospremi stvari”, poručila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana