Nova vozila i oprema za efikasniju pomoć Vatrogasne jedinice Bijeljina

Lj. A.
Nova vozila i oprema za efikasniju pomoć Vatrogasne jedinice Bijeljina

Bijeljina - Bijeljinski vatrogasci očekuju da im ovih dana stigne tehničko vozilo za pomoć u slučaju saobraćajnih nesreća.

Prema riječima starješine Teritorijalne vatrogasne jedinice grada Bijeljina Mile Spasojevića, vrijednost ovog vozila je 466.000 KM, od čega je u nabavci sa 200.000 učestvovao Vatrogasni savez RS, a sa 266.000 Gradska uprava.

- To nam je bilo neophodno. Takođe, za nekoliko mjeseci očekujemo isporuku velike potopne pumpe za slučaj poplava u vrijednosti oko 390.000 KM, čiju nabavku je u cjelini finansirao Vatrogasni savez - naveo je Spasojević.

On ističe da bi uskoro trebalo da bude potpisan ugovor za kupovinu vatrogasnih ljestava od 32 metra za spasavanje od požara i do desetog sprata, vrijednosti 1.290.000 KM, što je finansirala Gradska uprava Bijeljina.

-  Od 2006. do 2017. godine u opremanje Vatrogasne jedinice uloženo je 3.219.000 KM, a nabavljeno je 18 različitih vatrogasnih vozila, kao i vatrogasna zaštitna oprema - kaže on. Pored obnavljanja opreme i vozila, vatrogasce u narednom period očekuje i preseljenje na drugu lokaciju.

- U planu je izmještanje Vatrogasnog doma na lokaciju u blizini zaobilaznice kako bismo imali lakši put i što prije stigli do odredišta prilikom intervencija - pojašnjava Spasojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana