Nova većina u Srebrenici oglušila se o zakon

K. Ć.
Nova većina u Srebrenici oglušila se o zakon

Srebrenica - Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić poručio je da će insistirati na poštovanju zakona, kada je u pitanju rad nove skupštinske većine, te da od Ministarstva uprave i lokalne samouprave očekuje da preispita odluke koje su donesene na posljednjoj sjednici.

Grujičić je nakon sastanka sa smijenjenim načelnicima odjeljenja i direktorima javnih ustanova i preduzeća čiji je osnivač opština, a koji je održan u ponedjeljak, ocijenio da novoformirana većina nije radila u skladu sa zakonom, poslovnikom i Statutom opštine.

- Ne prihvatamo način na koji su sprovedene procedure, jer se stiče utisak da je to nasilno učinjeno, što predstavlja ponižavanje Skupštine opštine, a i nas samih - navedeno je u zajedničkom saopštenju Grujičića i razriješenih načelnika i direktora.

Na sastanku je zaključeno i da se nepoštovanjem zakonskih odredaba "vrši direktan mobing" na sve razriješene opštinske službenike i direktore, a indirektno na ustanove i preduzeća čiji je osnivač Skupština opštine.

U Srebrenici su četiri odbornika iz većinske frakcije SDA, jedan odbornik iz Stranke za BiH, dva iz SDS-a, te po jedan odbornik PDP-a, SDP-a, Pokreta za preokret i SRS "Dr Vojislav Šešelj" formirali novu većinu bez najbrojnije srpske stranke SNSD, koja ima pet odbornika. Na sjednici 28. aprila smijenjen je predsjednik Skupštine Hamdija Fejzić (SDA) i potpredsjednik Radomir Pavlović (SNSD), te tri od pet načelnika odjeljenja. U nastavku sjednice nova većina je smijenila i direktore lokalnih ustanova i preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana