Nova većina u Skupštini opštine Čelinac uslovila ostanak načelnika

V. K.
Nova većina u Skupštini opštine Čelinac uslovila ostanak načelnika

Čelinac - Predstavnici nove skupštinske većine u Čelincu početkom iduće sedmice pokušaće da sa načelnikom opštine Momčilom Zeljkovićem iz SNSD-a usaglase pravce budućeg djelovanja, a u zavisnosti od ishoda razgovora biće poznato da li će biti pokrenuta procedura za njegov opoziv.

Šef Kluba odbornika SDS-a Goran Tubak kaže da je u petak na sjednici kolegijuma Skupštine opštine dogovoren nastavak sjednice parlamenta, prekinute poslije promjene skupštinske većine, za 31. jul. Dodao je da će pred načelnika postaviti nekoliko tema i pitanja.

- Ti prijedlozi će se odnositi na uštede, spajanje nekih načelničkih mjesta i pravedniju raspodjelu budžeta. Od toga će zavisiti da li će biti dopune dnevnog reda tačkom za opoziv načelnika - rekao je Tubak.

Do promjene većine došlo je u srijedu kada je dojučerašnji član DNS-a Dragan Vuković prešao na stranu SDS-a, PDP-a, NDP-a sa kojima je i po jedan samostalni i odbornik SRS RS. Time je stvorena nova većina koju čini 12 odbornika, dok su u opoziciju gurnuti SNSD, DNS i SP koji imaju 11 predstavnika u Skupštini. Za novog predsjednika Skupštine izabran je Ilija Vujičić, bivši kadar SNSD-a, a sada samostalni odbornik i član PUP-a umjesto Vidosava Kičića iz SNSD-a.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana