Nole, djeca Šamca te vole

Milijana Latinović
Nole, djeca Šamca te vole

Šamac - "Nole, djeca Šamca te vole" poruka je koju su juče mališani vrtića "Radost" uputili najboljem svjetskom teniseru Novaku Đokoviću - najvećem donatoru novca za obnovu šamačkog obdaništa poslije katastrofalnih poplava.

Vrtić su posjetili predstavnici Fondacije "Novak Đoković" i UNICEF-a čiji je ambasador srpski teniser.

Mališani su ponosni što im je Đoković omogućio da djetinjstvo provode u prelijepom ambijentu veselih boja. U znak zahvalnosti poželjeli su mu još mnogo trofeja i poslali poruke i crteže.

Projekt menadžer Fondacije "Novak Đoković" Maja Jovanović kaže da su osmijesi mališana najbolja potvrda da su učinili pravu stvar.

- Milina je gledati ovu srećnu decu i videti da ovaj vrtić sija pored svih problema koje ste imali i koje ste uspešno prevazišli - rekla je Jovanovićeva.

Predstavnik UNICEF-a za BiH Ajman Abulaman rekao je da je posjetom proslavljen kraj vrlo uspješne priče.

- Nema ništa ljepše nego vidjeti srećnu i nasmijanu djecu, niti ima boljeg ulaganja od ulaganja u predškolsko obrazovanje. To je investicija za budućnost - kaže Abulaman.

Načelnik Šamca Savo Minić rekao je da donatori nisu ni svjesni koliko je njihova pomoć velika i značajna.

- Osmijesi djece koje smo vidjeli i ambijent vrtića zaista nemaju cijenu, a Nole nam je za navijanje vratio kroz ova nasmijana lica. Beskrajno smo mu zahvalni na tome - rekao je Minić.

Ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević izrazio je zahvalnost svima koji su pomogli da se vrtić vrati u najbolje stanje.

Vrtić je ostao pust kada se poslije prošlogodišnjih poplava bujica povukla iz Šamca. Mališani su ostali bez kreveta, igračaka i svega što su imali u obdaništu. Fondacija "Novak Đoković" u saradnji sa UNICEF-om donirala je 100.000 evra za obnovu vrtića "Radost" u Šamcu i "Krajiška Radost" u Sanskom Mostu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana