Ninković prijavljen tužilaštvu zbog vađenja šljunka

N. B.
Ninković prijavljen tužilaštvu zbog vađenja šljunka

Doboj - Vlasnik i direktor preduzeća “Dijamant” Milan Ninković (76) iz Doboja prijavljen je Okružnom tužilaštvu u ovom gradu zbog sumnje da je zloupotrebama omogućio da ova firma nezakonito zaradi 2.000.000 KM.

Bivšeg ministra odbrane Republike Srpske terete da je od 2014. do 2018. godine “Dijamantu” omogućio da zaradi pomenutu sumu tako što je putem ove firme nezakonito vadio i preprodavao šljunak iz rijeke Bosne. Terete ga za protivzakonito zauzimanje i eksploataciju prirodnih bogatstava i dobara od opšteg značaja, zloupotrebu ovlašćenja u privredi i falsifikovanje ili uništavanje službenih isprava.

- Ninković nije imao dozvole “Voda Srpske” za vađenje šljunka, kao ni dozvolu Komisije za koncesiju. Umjesto toga, inspekciji je pokazivao falsifikovani ugovor koji je “Dijamant” navodno sklopio sa jednom firmom na osnovu kojeg je vađenje šljunka, prema tom dokumentu, bilo legalno - objasnio je izvor blizak istrazi.

Ninković odbacuje ove optužbe i tvrdi da je eksploatacija šljunka bila u skladu sa zakonom.

- U to vrijeme imali smo ugovor sa jednim preduzećem iz Zvornika koje je bilo podizvođač radova firme iz Norveške koja je gradila hidrocentrale na Bosni. Na osnovu tog ugovora mogli smo legalno da vadimo šljunak. Od “Voda Srpske” tada smo dobili dva dopisa u kojima navode da oni nisu nadležni da izdaju dozvole, već ta norveška firma - objasnio je Ninković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana