Niče vrtić za 150 mališana u Brestovčini kod Gradiške

Milan Vujić
Niče vrtić za 150 mališana u Brestovčini kod Gradiške

GRADIŠKA - Dugogodišnji problem nedovoljnog prostora za smještaj djece iz Brestovčine kod Gradiške biće riješen zahvaljujući izgradnji novog vrtića, koji bi trebalo da primi 150 mališana sa ovog područja.

Izgradnja objekta počela je ovih dana, a gradske vlasti zadovoljne su dinamikom radova. 

- Objekat će imati površinu od 1.800 kvadrata, a vrijednost ugovora je 1,8 miliona KM, bez vanjskog uređenja. Imaćemo novi vrtić koji je neophodan predškolskoj ustanovi “Lepa Radić” - istakao je gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić. 

On je zahvalio Republici Srbiji na izdvojenih 500.000 evra donatorskih sredstava, napomenuvši da je 800.000 KM za gradnju ovog objekta izdvojeno iz gradskog budžeta.

Direktor vrtića “Lepa Radić” Suzana Ivaštanin istakla je da će izgradnja novog vrtića mnogo značiti za njihovu ustanovu i sve mještane jer trenutno 120 djece čeka na smještaj u vrtić. 

Izvođač radova je laktaška firma “Marković invest - RM”, čiji direktor Rade Marković ističe da će objekat biti završen u predviđenom roku od godinu dana. 

- Do sada je iskopan temelj za objekat, a u narednom periodu počećemo sa betoniranjem i šalovanjem za temelj - istakao je Marković i dodao da očekuje da će zidanje početi do kraja građevinske sezone.

U novom objektu, osim prostorija koje će koristiti predškolska ustanova “Lepa Radić”, svoje prostorije dobiće i mjesna zajednica Brestovčina

 

Kapacitet 

Planirano je da u novom objektu predškolske ustanove “Lepa Radić” bude formirano šest vaspitnih grupa za ukupno 150 mališana.

Trenutno je u dva gradska vrtića i jedan u Novoj Topoli smješteno oko 430 djece

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana