Niče nova ograda oko katoličke crkve u Bijeljini

Lj. A.
Niče nova ograda oko katoličke crkve u Bijeljini

BIJELjINA - U toku su radovi na uređenju ograde oko objekta rimokatoličke crkve Prečistog srca Marijina u Bijeljini, jedne od najstarijih građevina u Semberiji.

Ograda nije mijenjana 50 godina, a duga je oko 240 metara. Gradska uprava uplatila je 10.000 KM za radove na uređenju nove ograde oko kompleksa ovog vjerskog objekta, saopšteno je iz crkve.

Tokom posljednje dvije godine poslovi na obnovi ove crkve su intenzivirani, a krajem prošle godine završeno je uređenje unutrašnjeg dijela crkve.

- Sama crkva i vjernici ne mogu obezbijediti dovoljno novca za obnovu. Zahvaljujući donacijama i pomoći lokalne zajednice ovi poslovi se uspješno završavaju. U dosadašnju rekonstrukciju je uloženo oko pola miliona maraka - rekao je velečasni Andrej Lukanović, župnik u crkvi Prečistog srca Marijina u Bijeljini.

On je pozvao sve ljude dobre volje i vjernike da, ukoliko su u mogućnosti, uplate novac kako bi bila završena nova ograda, uređeno dvorište u potpunosti te restauriran ki­p po kome se ova crkva i zove.

Ova crkva je 2015. godine proglašena spomenikom kulture.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana