Nevesinje: Zemljotres nanio veću materijalnu štetu, mnogi građani još uvijek u strahu

B.Đ
Nevesinje: Zemljotres nanio veću materijalnu štetu, mnogi građani još uvijek u strahu

NEVESINjE – Zadnje podrhtavanje tla ovog poslijepodneva utjeralo je strah u kosti mnogim građanima Nevesinja i prekinulo je nastavu u školama u ovom i ostalim gradovima jugoistočnog dijela Srpske .

Ljilja Babić iz Nevesinja još ne može, kako kaže, doći sebi od pretrpljnog straha zbog zemljotresa. 

" Strašno je bilo. Svi smo istrčali vani. Kod moje majke u kući svi zidovi su ispucali" kazala je Babićeva i dodala da nastave u školama neće biti do petka.  

Mještani Nevesinja su rekli da je bilo stravično i da su letjeli crijepovi sa kuća, a pojedine su pretrprjele znatna oštećenja, poput one Radojke Jusufović.

Osnovna muzička škola "Sveti Roma Melod" i Osnovna škola "Risto Proroković" u Nevesinju su pretrpjele oštećenja , dok su sa starih kuća otpadali dimnjaci i pucale fasade.

"Bilo je uistinu strašno. Načeti su i plafoni i krovovi na kućama. Neke zgrade iz kojih su ljudi istrčali inspekcija je ogradila" rekao je Miodrag Kovačević.

"Ima materijalne štete. S nekoliko objekata pao je crijep, a kao što sam i već kazao na nekoliko zgrada vide se napuknuća. Sve u svemu nije ugodno danas bilo u Nevesinju, nadam se da se neće ponoviti" kazao nam je Kovačević.

Zvaničnici u Nevesinju formirali su komisiju koja obilazi oštećene objekte i sumira štetu.

Predsjednik Skupštine opštine Nevesinje Momčilo Vukotić istakao je da su vatrogasci i ekipa Civine zaštite na terenu.

"Stanje je trenutno stabilno. Zasada nemamo informaciju da je neko od stanovnika povrijeđen, dok materijalne štete ima" rekao je Vukotić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana