Nestali dječak viđen u Banjaluci?

Milan Vujić
Nestali dječak viđen u Banjaluci?

Gradiška - Učenik drugog razreda gradiške Gimnazije Dragoljub Misimović, kojem se izgubio svaki trag nakon što je u utorak izašao sa časa, navodno je u četvrtak viđen u Banjaluci, što je porodici dalo nadu da će se vratiti kući.

Njegova sestra Marija kazala je da ih je telefonom pozvala jedna Banjalučanka i saopštila im da je Dragoljuba vidjela kako iscrpljen hoda gradom.

- Rekla je da joj je prišao dječak i pitao gdje može da zamijeni neke sitne evre. Ona mu je objasnila gdje to može učiniti, a tek kada je došla kući vidjela je sliku u novinama i shvatila da je to bio Dragoljub - kaže Marija.

Zabrinuta sestra dodaje da je žena ispričala da joj je bilo sumnjivo što dječak nije znao gdje je "Boska", a nalazio se kod stare autobuske stanice u Banjaluci sa koje se vidi ta robna kuća.

- Moj šesnaestogodišnji brat je bio u farmerkama, crnom duksu sa tamnoplavim šarama i crnim patikama. Molim sve koji su ga vidjeli da nam to jave - istakla je Marija.

Očajni roditelji i sestra ne gube nadu i pokušavaju da pronađu bilo kakav trag koji bi odgonetnuo misteriozni nestanak. Otac Bogdan kaže da po cijelu noć bdiju čekajući sina i da ih je ohrabrio poziv žene iz Banjaluke.

- Imamo informaciju da je viđen u Banjaluci i to policija istražuje. Ne znamo šta nas je ovo snašlo. Supruga i ja ne možemo biti kod kuće. Obilazimo i obalu rijeke Save ne bismo li našli kakav trag - kaže Bogdan Misimović.

Dječakov telefon je i dalje isključen, a otac se nada da bi ga putem GPS-a mogli locirati.

- Dragoljub je dobro baratao tehnikom, tako da mi je nedavno pokazivao da može svoj telefon locirati za manje od minut putem računara, dok u policiji kažu da to ne mogu učiniti. Mislim da bi lociranjem telefona pronašli i Dragoljuba - poručio je Bogdan.

Majka Mirjana sinu kroz suze poručuje da se samo vrati živ i zdrav, jer niko nije ljut na njega.

- Ako nas može čuti poručujem mu da je samo važno da je živ i ništa drugo. Nikakve ocjene i nikakva škola. Samo da nam se vrati - kaže uplakana majka.

Do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" Dragoljub nije bio pronađen. Iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka u petak je saopšteno da preduzimaju sve kako bi pronašli učenika iz Gradiške. Poručili su građanima da sve informacije koje bi mogle pomoći u što bržem pronalasku dječaka mogu dostaviti u najbližu policijsku stanicu ili besplatnim pozivom na broj 122.

Rukovodstvo gradiške Gimnazije je u utorak oko 20 časova prijavilo policiji nestanak Misimovića, koji je otišao sa šestog časa kazavši da mora kupiti sendvič. Na nastavu se nije vratio, a u školi kažu da se na video-nadzoru vidi kako Dragoljub napušta zgradu bez torbe i jakne koje je ostavio u učionici.

Njegovi školski drugari kažu da je bio povučen i da su ga najvjerovatnije pogodile loše ocjene iz matematike i srpskog jezika.

Apel

Porodica Dragoljuba Misimovića moli sve koji su ga vidjeli ili imaju bilo kakva saznanja o njemu da to odmah jave policiji ili da pozovu njegovog oca Bogdana Misimovića na broj telefona 065/872-816.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana